VVE Taxatie

Taxatie appartementencomplex voor VVE

Vereniging van Eigenaren

De Vereniging van Eigenaren - of VVE - draagt zorg voor de juiste verzekering van uw appartementencomplex. Dit is wettelijk verplicht. Of het nu gaat om een portiek met 3 woningen of om een flatgebouw met honderden appartementen.

Om ervoor te zorgen dat de verzekering de juiste dekking biedt, moet de herbouwwaardewaarde van het gebouw om de 5 tot 6 jaar opnieuw worden vastgesteld.

Om volledig te worden geaccepteerd door de verzekeraar, en het risico op onderverzekering te vermijden, moet de taxatie worden uitgevoerd door een deskundige taxateur.

Redenen voor taxatie

De Vereniging van Eigenaren sluit een verzekering af die schade aan het appartementencomplex dekt in geval van brand of ander onheil. De waarde van het gebouw moet worden getaxeerd om de volgende redenen:

  • taxatie verplicht door de verzekeraar
  • vaststellen van de verzekeringspremie
  • voorkomen van onderverzekering
  • voorkomen te hoge verzekerde waarde (oververzekering) en dus te hoge premie
  • uitsluiten van privé aansprakelijkheid bestuurders
  • vaststellen van schade
Direct een Taxatie Aanvragen

Taxatie voor Brandverzekering / Opstalverzekering

De verzekering die de VVE heeft voor uw appartementencomplex heeft afgesloten heet een opstalverzekering. Deze wordt in de volksmond ook wel brandverzekering genoemd, maar biedt dekking tegen meer dan alleen de gevolgen van brand.

Om ervoor te zorgen dat bij brand of een andere calamiteit de gehele schade wordt vergoed, mag er geen sprake zijn van onderverzekering. Maar u wilt ook niet teveel premie betalen, dus oververzekering is ook niet gewenst.

Privé aansprakelijkheid bestuurders

Wanneer bij schade blijkt dat er sprake is van onderverzekering, en de waarde van het complex is niet door een deskundige taxateur vastgesteld, dan kan het zijn dat er sprake is van nalatigheid van het bestuur.

Het deel van de schade dat niet door de verzekering wordt uitgekeerd, wordt dan mogelijk in privé verhaald op de bestuurders van de VVE. Dit valt bijna nooit onder de dekking van de bestuurders-aansprakelijkheidsverzekering.

Het is daarom van groot belang dat de waarde van uw complex door een deskundige taxateur wordt vastgesteld.

Voordelen voor uw VVE

  • Onze taxaties worden door alle verzekeraars geaccepteerd.
  • Geen sprake van onderverzekering.
  • U betaalt niet teveel premie.
  • Taxatierapporten worden snel, deskundig en tegen concurrerende tarieven verzorgd.

Contact

de Taxatiespecialist
Waaienberg 37
2716 PB Zoetermeer
info@taxatiespecialist.com
KvK: 27290487

079 - 711 21 21


Direct een Taxatie Aanvragen


Klantenreactie

In verband met het oversluiten van de verzekering is het gebouw opnieuw getaxeerd. We hadden het rapport heel snel in huis...


Dhr. Lammers
VVE Brabant

Klantenreactie

Ons gebouw is een monument. We hebben lang gezocht naar een goede en betaalbare taxateur. De Taxatiespecialist bleek de juist keuze...


Mw. Smeenk
VVE Amsterdam

Web Analytics